نوزادان با ورود خود به دنیای جدید متحمل تغییراتی می شوند که بدن آنها بعلت عادت نداشتن به این شرایط محیطی دستخوش ناهمگونی می شود. بنابراین برای هرچه سالم تر ماندن نوزاد و حفظ سلامتی آنها مستم مراقبت و نگهداری والدین می باشد. آنچه که در ادامه به بیان آن می پردازیم بیان اطلاعات جدیدی است در مورد علت  و درمان آسان آبریزش چشم در کودکان که امیدواریم ایمن مطلب اطلاعات کامل و کافی را به شما ارائه نماید.

چشم عضو بسیار مهمی از بدن است که در نوزادان تازه متولد شده مراقبت های جدی تری را می طلبد. نوزادان تا سه هفته پس از تولد اشک چشم ندارند و گریه های آنها بدون اشک است. اگرچه اشک به پاکسازی و خارج نمودن ذرات خارجی از چشم کمک می کند اما گاهی اوقات کودکان دست خود را به چشم‌شان می‌زنند و این ممکن است باعث خراش چشم شود و در نتیجه چشم قرمز شده و آبریزش پیدا کند. برای درمان آبریزش چشم، مهم است که علت آنرا بیابید؛ در اکثر موارد، آبریزش چشم را می توان با بعضی از داروهای خانگی ساده درمان کرد.

1- فرایند تولید اشک و نحوه عملکرد آن:

اشک پس از تولید به وسیله غدد تولیدکننده اشک باید سطح چشم را مرطوب کرده، یک لایه حفاظتی جلوی چشم ایجاد کند و سپس توسط سیستم تخلیه اشکی به داخل بینی تخلیه شود، زیرا چشم از طریق سیستم تخلیه اشکی با بینی در ارتباط است. از طرف دیگر، کارکرد صحیح پمپ تخلیه اشکی وابسته به عملکرد صحیح عضلات پلک، مژه‌ها و در نهایت، قرار گرفتن صحیح بافت‌های اطراف چشم در محل طبیعی خودشان است.

چشم

هنگامی که تولید اشک زیادتر از حد طبیعی باشد (وجود ایرادی در غدد اصلی سازنده اشک) و اشکال در مسیر خروج اشک باشد که اصطلاحا انسداد مجرا نامیده می‌شود (دلیل آن اختلالی در کار خروج اشک از چشم و هدایت آن به داخل بینی است.) می گویند آبریزش ایجاد شده است. یکی از علل مهمی که شیرخواران را به مطب چشم پزشک می‌آورند، همین اشک‌ریزش است. حدود 10 درصد نوزادانی که متولد می‌شوند، مبتلا به انسداد مجرای اشکی‌ هستند، یعنی موقع تولد، هنوز مجرای اشکی آنها به داخل بینی باز نشده و این شیرخواران با اشک‌ریزش و گاهی با ترشحات چرکی مواجه می‌شوند. در حالت عادی در فصول گرم سال، کودکان به علت انسداد ناقص در مسیر تخلیه مجرای اشکی، دچار مشکل نیستند، ولی در هنگام سرماخوردگی، در معرض باد و سرما قرار گرفتن و یا حساسیت دچار اشک ریزی می‌شوند. در موارد بسیار شدید عفونت کیسه اشکی، یک تورم بزرگ در ناحیه داخلی چشم و تورم متوسط یا شدید در پلک‌های فوقانی و تحتانی، همراه با ترشحات چرکی مشاهده می‌شود که تقریبا یک مورد اورژانس است و باید هرچه سریع‌تر رسیدگی شود. همچنین علایم و شدت انسداد مجرای اشکی در هر کودکی با کودک دیگر متفاوت است. بنابراین توصیه‌های درمانی برای هر کودک با دیگری نیز متفاوت است.

2- علل آب ریزش چشم نوزادان:

.

برای مطالعه ادامه متن بر روی لینک زیر کلیک کنید:

 آبریزش چشم  نوزاد و راه حل درمان


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها